Kažkokios mašinos kažkoks blokelis 2014.08.04 at 11:00

Pats geriausias pavadinimas :D. Vienžo, toks priklas žmogus įprūdino remontui kokį tai daiGtą, sužinojęs kas čia gal ir parašysiu, bet jau čia vėliau. Kol kas rezultatai. Kiek pamenu, čia yra automobilio šviesų (aukščio?) reguliatorius. Nors pagal schemą tai turėtų valdyti apšvietimo stiprumą kažkur (gal po skydeliu ar panašiai). Kaip visada, pirma diagnostika yra apžiūra, o žiūrint čia matosi tik dvi detalės, plius visokios SMD šiukšlės ir neaktualūs išvadiniai elementai. Nu bet sako neveikia… Iš takelių pusės susvilusių SMD nesimato, iš kitos pusės tik 4 detalės, plius 3 iš jų garantuotai geros – kondensatorius 47uF x 50V – įmestas bootsrapinti operacinuką, dažniai ne kosminiai tai žemas impedansas nelabai aktualus, pora potenciometrų, angliniai, jei jau degtų matytųsi, plius varža teisinga. Lieka visos schemos pagrindas Temic Semiconductors U6083B aštuonkojis ir Fairchild’o darbinis arklys – FETas BUZ11 (N-Channel Power MOSFET 50V, 30A, 40 mΩ). Nelabai tikslus patikrinimas rodo, kad FETas geras, taigi lieka aštuonkojis. Pagal aprašymą jis ten apsaugotas nuo visokių negandų, taigi turi būti sveikas. Bandom jungti. „Bandymų stendas”:

IMAG1125

Kairėje viršuje apkrova – lemputė, maitinimo laidai, oscilografo ščiūpas ant aštuonkojo išėjimo. O čia vat ir oscilogramos 🙂

NewFile0

Akivaizdu, kad PWM’as dirba, prikabinam lemputę, žiūrėsim, ar dirba FETas. Toliau belieka tik pažiūrėti video.

 

Schema realiai paprasta, praktiškai tokia pati kaip datasheet’e, tai nėra apie ką labai plėstis. Blokinė ir tipinė schemos:

 

blok tipi

Leave a Reply

*