Mirusio Elephone P8000 gaivinimas (tęsinys) 2017.01.18 at 11:49

Pradžia yra čia.

O dabar bus tęsinys. Informacija saugiai iškrapštyta ir dabar jau galiu drąsiau imtis ardymo. Taigi, pagrindinė PCB nedidelė, o jos kita pusė, su atidengtu ekranu, atrodo va taip:

Ant ekrano, kuris tuo pačiu atlieka ir aušinimo radiatoriaus darbą (varinis!) matosi termopadai, o ant PCB jie kontaktuoja su trim mikroschemom – Mediatek MT6753V ARM procesoriumi (artimesnis ekrano atlenkimo vietai, pridengtas pusapvaliu ekrano rėmo kampučiu), eMMC 16GB(M) + LPDDR3 24Gb atmintis (tas didelis čipas šalia procesoriaus) ir Mediatek MT6328V įtampų valdymo mikroschema. O toliau iš karto matosi ir krovimo neveikimo priežastis:

Ant dangtelio sprogimo likučiai, o kas čia pas tą mažiuką juodą kvadračiuką ? Ogi skylė :D. O tas kvadračiukas tai baterijos krovimo valdiklis ETA6005. Chm, jaučiu per tą išsprogusią skylę išteka elektra ir dėl to baterijos krovimui jos nelieka :D. Reiks keisti… O kol kas išvada tik viena ir griežta – netgi su originaliu krovikliu šita mikroschema neatlaiko srovės ir dega, taigi, esant stipriai iškrautai baterijai negalima naudoti telefono – bendra vartojama srovė sprogdina valdymo čipą.

ETA6005 pakeistas (ačiū Rolandui), patikros metu nesprogo, kraunasi, nekaista, ir turėtų veikti normaliai. Krovimą prijungus (apie 80 % baterijos likutis) rodė apie 1A, po truputį krenta ir fotografavimo metu jau liko 898 mA.

 

Leave a Reply

*