MeanWell ELN-30-12 maitinimo šaltinio remontas 2020.08.14 at 15:15

Net nežinau ar verta šitą straipsniuką rašyti – viskas banalu iki negalėjimo, impulsekas, tradiciškai pasipūtę kondensatoriai… Bet apie MW lyg dar nerašiau, tai trumpai ;).

Taigi, pacientas ilgą laiką maitino lubinį LED šviestuvą, po to praėjo atsijunginėti, ir taip kokius 3 metus nekišau prie jo nagų, kartais šviesdavo, kartais ne. Dažniau ne. Bet šiandien kažkaip nusibodo jau tas išsidirbinėjimas, tai nusprendžiau atlikti skrodimą. Rezultatas nei labai nustebino nei nuliūdino:

Didysis įėjimo kondensatorius ir du išėjimo blogi, pasipūtę, elektrolitas išbėgęs… Keista, kad dar kartais tas maitekas pasileisdavo.

Štai jie, blogiečiai, o į blokelį jau įmontuoti kiti. Mažesni 1000 μF x 16V, didelis 68 μF x 400V. Korpusas ir PCB išplauti specialia chemija, švarūs gražūs sumontuoti į krūvą. A, dar tokia smulkmena – mažuosius kondensatorius šuntavau prabangia NP0 tipo keramika. Tokie kondensatoriai nesensta, nedegraduoja, superstabilūs temperatūriškai. Šiaip būtų užtekę ir standartinių X7R, svarbiausia sumažinti ESR ir tuo pačiu nuostolius elektrolitiniam kondensatoriuje. Bet po ranka papuolė NP0, tai tuos ir sudėjau :).

Leave a Reply

*