Homeworld serija 2011.06.19 at 16:48

Homeworld – pirmasis tikras 3D realaus laiko stretiginis žaidimukas. Sukūrė Relic Entertainment, o išleido Sierra Entertainment, patiems gal pinigų neužteko… Žaidimas vyksta 3D erdvėje, pats geriausias Sci-Fi žanras, graži grafika ir nesudėtingas vadymas. Vienas geras fyčiuras kurio pasigedau paskutiniame Homeworld 2 – „time compression” – pagreitina veiksmą 8 kartus (default mygtukas „\”). Blogis tik kad trumpas geimplėjus ir rezoliucija apribota 4:3 formatu. HW2 galima paleisti nestandaritine rezoliucija, pridėjus raktą i schortkuto atitinkamą dalį.

Pirmoji dalis sukurta gūdžiais 1999 – tada dar sukau jį ant AMD K6-2:

Pirmoji serija ir užkabino. Toliau – Homeworld Cataclysm, sukurtas 2000. Pamenu važiavau į Gariūnus pirkt „originalų” kompaktą, kažkur jis vis dar yra, paieškojęs rasčiau…:

Sekančios serijos – Homeworld 2 teko luktelt iki 2003. O per šia savaitę, neskubėdamas, paeiliui praėjau visas serijas dar kartą… Visgi HW2 grafika paimpruvinta. Tik su tuo 4:3 biski apsilamino:

Beje, jei kartais „netyčia” kils noras pasidaryt maksimalią rezoliuciją, o ekrane matysis gerokai išdidintas vaizdas – jo sumažinti neišeis – mygtukai pasislepia už ekrano ribų 🙂 reikia išeiti iš žaidimo, atsidaryti nuorodos savybes (properties) ir Target laukelyje pridėti -windowed -w 640 -h 480. Po kabutės nepamiršti tarpo 🙂 Tada žaidimas pasileis 640×480 pix langelyje, ir bus galima nurodyti normalią rezoliuciją. Tiek žinių, kas dar nebandė – rekomenduoju. LMe yra visos dalys.

Leave a Reply

*