Kaip aš netyčia tapau spameriu… 2014.09.13 at 07:05

Viskas buvo lyg ir gerai, emailai siuntėsi kaip įprasta, jokių keistumų nebuvo… Tik štai pradėjo man žmonės rašyti, kad aš neva atsiunčiau jiems kokį tai keistą laišką, su tokiu turiniu:

Hi there,
How are you doing?
I’m pleased to share my good experience with you…:)
My friend Michael introduce me a nice OEM company—- http://www.ele0em1.info
Their products are original and brand new with high quality, but lower price.
Now most of my friends would like to buy laptops, mobiles and SLR cameras on the site, and we really enjoyed it.
Just click and wait for three days, we’ve received our goods. I am sure you will enjoy a lot of benefits shopping there, don’t miss the chance.
Never forget to share good things with us… =)
Best regards.
Sincerely Yours:Dainius NA

Ną, viruso tame adrese gal ir nėra, bet vistiek už tokį marketingą reiktų sušaudyti… Pirmas dalykas kaip surasti priežastį – analizuoti laiško „vidurius”. Ne patį tekstą, o visą kitą informaciją, serverius, iš kur ir kaip tas laiškas atėjo. Outlooke tai daroma taip – dešiniu pelės mygtuku spragtelnam ant laiško, pasirenkam „Properties”, tuomet „Details” ir „Message suorce”. Tarp visos informacijos keista pasirodė štai kas:

Reply-To: mano_mailas.autoreply@bk.ru
Errors-To: mano_mailas .autoreply@bk.ru

Keista, neturėčiau nieko gauti iš autoatsakiklio nes nesu jo įjungęs. Prisijungiu prie el. pašto Web interfeiso (čia šūstrai užvadinau prisijungimą ne per Outlooką, o per naršyklę), einu į el. pašto nustatymus ir ką matau ? Nu štai jums ir prašom – autoatsakiklis įjungtas, ir dar su ta pačia, aukščiau įdėta žinute. Reiškia, visi kas man rašė, gavo automatinį atsakymą su tuo spamu. Gydymas paprastas – pasikeisti el. pašto slaptažodį, išjungti autoatsakiklį, pasitikrinti kompiuterį ar nėra kartais kokio virusioko.

P.S. Jei kas pažįstat ką nors iš to puslapio/ įmonės darbuotojų – vožtelkit ir nuo manęs porą kartų.

Leave a Reply

*