Gal jau darom tvarką ? 2015.06.16 at 12:05

Eilinį kartą tos pačios mintys sukasi makaulėje. Vienok turiu pripažinti, kad pakankamai dažnai tenka girdėti ar pačiam dalyvauti tokioje situacijoje (iš „kliento” pusės). Eilinis straipsnis Delfyje:

http://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos-naujienos/sunku-patiketi-pajuodusios-zaizdos-mediku-nesugraudino.d?id=68222586

Gal čia yra piaro bei spalvų tirštinimo, bet vistiek reikia pripažinti – situacija iš esmės yra labai tikėti, kas jau savaime yra blogis. Visų pirma amžinas kyšio klausimas, visų antra. net ir davus pinigų negi būti užtikrintas, kad esi gydomas teisingai. Nepamirškime, kad kiekvienas dirbantis ir studentas moka valstybei už gydymą. Kiekvieną mėnesį. kadangi gydomės ne kiekvieną mėnesį – turėtų susidaryti milžiniškas „pelnas”. Nenoriu aš čia vardinti visų UŽ ir PRIEŠ, nesakau, kad visi blogi, bet – cituoju dar vieną komentarą iš to straipsnio:

net ir tuo skaudžiu atveju kada numarino keturių vaikų mamą, taip taip numarino besiuntinėdami vieni nuo kitų ..dievas juos nubaus :(

Ir garsiai sakau – kam laukti abejotinos dievo bausmės ? Sakau – jeigu šimtąjį kartą matote, kad elgiamasi ne taip kaip reikia, kad asmuo neatlieka savo pareigų ir nekreipia į jus dėmesio – nelaukite kol nubaus dievas, imkitės priemonių. Ne kyšių, ne karo popieriais, skundais ir panašiai – patykokite netikšos tamsiam skersgatvį, laiptinėje, bet kurioje patogioje vietoje. Sulaužytas kelio sąnarys, į priešingą pusę per sąnarį išlaužtas pirštas, suspardytos kepenys – tikrai pataisys jums nuotaiką ir smarkiai pagadins ją „klientui”. Ir nereikia čia to lialia apie nesantaikos kurstymą. Čia yra tvarkos atstatymas, nes gavę per didelę laisvę valdininkai ir biudžetinės įstaigos sugalvojo, kad jiems viskas DZIN, o dar nepamirškime, kad atsakomybės jokios jie neužsikrauna. Klausimas – kodėl privačioje ligoninėje viskas iš karto būna sutvarkyta ir padaryta, plius maloniai bendraujama, šypsenos ir paguoda visur, o valstybinėje ligoninėje viskas priešingai ? Ir ne tik ligoninėse. Pinigai, sakysite jūs, ir būsite teisūs, privačioje ligoninėje tenka susimokėti. Bet minutėle – valstybei juk irgi mokame už gydymą valstybinėse ligoninėse. Taigi, atsargiai, patyliukais, darykite tvarką patys, bauskite, nors tai ir nėra legalu, bet efektyvaus ir legalaus būdo NĖRA.

Nu va, pabambėjau.

Leave a Reply

*