CarTehnic Chicago CT30585 2011.05.11 at 11:52

Dar vienam magiukui prisireikė gydymo. Liga – nustojo veikti CD EJECT mygtukas. Jis imontuotas snukelio galinėje pusėje, pats mikrikas tai žiauriai nepatogiai perlituojamas – ant jo litavimo vietos uždėtas VFD ekranas. Atrodo gražiai, mirksi, bet vistiek magelis lievas. Fotkė iš intiko:

Pirma mintis, kad neveikia mikrikas nepasitvirtino. Takelis iki pat procesoriaus sveikas, lankstus šleifas nenusilankstęs. Tą viską patikrint galima greitai. O mygtukas vistiek neveikia. Pati PCB dar nudažyta baltais dažais, didelę dalį užima VFD, žodžiu, takelio atsekti neįmanoma. Reikia schemos. Klausimas sudėtingas, bet kažkodėl susisiekus su gamintoju schemą atsiuntė. Nors ir prašė čia nedėti, taigi nedėsiu. Įmesiu schemos dalį, kad paprasčiau susigaudyt kas buvo blogai.

 

Štai vat ir prašom 🙂 Turint schemą viskas paprasta. Paspaudus mygtuką CPU per tam tikrą varžą prijungiamas prie GND. EJECT mygtukas pačiame gale, rezistoriukai SMD… o R615 vietoj 18K rodo tik 16K. Ahaaa ! Берём за жабры ! Nuosekliai SMD rezistoriukui įlituoju papildomus 2K ir testdraivas. Veikia 🙂  Signalus apdoroja specialus KRS gamybos valdiklis. Aišku aprašymą rasti be šansų – kitaiskas čipukas su QFP kojytėm. Matomai pasikeitė rezistorių parametrai, dėl temperatūros, senatvės ar dar kokių nors mistinių priežasčių.

 

 

 

Leave a Reply

*