Mercedes Benz A0025422619 automobilinė relė 2020.01.08 at 12:49

Gavau tokią vat originalią Mercedes Benz / Tyco relytę, kodas A 002 542 26 16. Skundas buvo standartinis – relė sena, pakaitus, padegus, korpusas net spalvą pakeitęs, veikimas toks labiau „noriu dirbu, noriu nedirbu”. Sprendimas irgi paprastas – pakeisti tą relė ir tiek.

Kadangi čia relė, tai nesukdamas galvos rekomendavau važiuoti į Mercedes atstovybę ir nusipirkti naują (reikia dviejų vnt). Nu ok, šiaip relės kainuoja nu kiek ten… 5-7 €, čia tipo „Mersinė” tai gal bus užsimetę dvigubai, tai 10-15 €, nu irgi dar „худа бедна” įkandama. Bet pasirodo, ta relė kainuoja ~25 €/vnt. O čia jau biškiuką chamiškai… Pasiūliau dėti elementarią to pačio Tyco relė, 12V 70A, ir dar su diodu, kad apsaugotų nuo atjungimo metu sugeneruotos įtampos. Ir ką – neveikia. Ta relė nepraeina automobilio borto kompiuterio patikros ir jos nejungia. Ok, gal diodas netinka, poliarumas, pavyzdžiui, priešingas. Dedam su Tyco 12V 70A relė su rezistorium. Irgi neveikia. Nu nu, galvoju, negi čia iš tikro bus kokia stebuklinga super relė, kad net kainuoja 25 €/vnt. Pasigavau tą seną relę, nulupau dangtelį ir – nieko ten stebuklingo.

Heh, štai ir priežastis, rezistoriaus varža ne tokia, ir borto kompiuteris nenori tos relės valdyti. Vis tiek 25 € ta relė neverta. Sprendimas:

Bet kokia 12V 70A relė – pas Lemoną Sun Hold už 2 Eur, kilmingesnė, Tyco iki kokių 10 € (rekomenduočiau kilmingesnė, nes tas Lemonos dumblas tai…).

Rezistorius 0,25 W, 560 Ω, 1 % tikslumo – kokią 10 centų.

Montuojasi lengvai, ten tokios kaip kontaktinės šakutės, į kurias įsispraudžia rezistoriaus vielutės, bet aš ant jų dar po lašą lydmetalio užmečiau, dėl patikimumo. Bandymas – viskas veikia. Sprendimo kaina nuo 2,1 € iki 10,10 € vs 25 €… O dar kai reikia dviejų – visai neblogas rezultatas ir sutaupymas, o kadangi pasirinkom lygiai tokias pačias Tyco reles tai ir kokybė nei trupučio nepablogėjo.

Leave a Reply

*