Automobilinis audiostiprintuvas VoiceKraft MB-800 2011.06.19 at 17:17

Nieko labai ypatingo, šiaip keletas greitų minčių. Pirma – stipriukas laaabai panašus (norėtųsi sakyt nukopijuotas, bet gal negalima 🙂 ) į vieną Yamaha stipriuko modelį. Gal todėl gaunama kokybė už nedidelę kaina. Visai neblogi galingumai, gražus dizainas. Viduriai ir blogis dėl kurio imestas šitas postas:

Įspėjimas – nekompresuotas paveiksliukas virš 8 MB. DSLo laikais – savižudybė 😀

O vat čia yra visos technikos baubas ėdantis ją iš vidaus, sutrikdantis darbą ir patyliukais išvedantis iš rikiuotės:

Visa ploštė apžaliavus… Takeliai lyg ir po laku, bet žalėsis nesnaudžia, varo savo juodą, tai yra žalią, darbą 🙂 Bet puikiai nusivalo su Wurth chemija:

1. Oksidų ploviklis Art. Nr. 0893 60H/LT

2. Kontaktų ploviklis Art. Nr. 0893 65.

O į mano rankas šitas žaisliukas pateko dėl to, kad veikė veikė ir pyst nebeveikia 🙂 pirminė apžiųra:

Stipriukas biškį padarė „degiau” 🙂 Šite du svilėsiai (vienas išoriškai kaip ir neapdegęs) priklauso impulsiniam maitinimo blokui, surinktam ant TL449CN. Impulsų pločio moduliacinės schemos naudojamos kompiuterių maitblokiuose, visai geras ir pakankamai galingas sprendimas maitinimo šaltiniui. Šito TL’o maksimalus darbinis dažnis 300 KHz. Dažnai patogu naudoti PWM (Pulse Width Modulation) mikres, nes jos prikimštos visokių apsaugų ir labai gerai atlieka savo darbą. Šita mikrė išgyveno gaisrą – oscilografas gražiai priešia abieju šakų PWM impulsus. Taigi, nurenkam degesius, patikrinam tranzus ir kitas tikėtinai nusprogusias detales… Tiesa tranzai važiavo iš Amerikės (IRLIZ34N) ir kainavo nepigiai, bet surinkus viskas veikia, bumsi ir kala :). Tuo pačiu viskas sutepta nauja termopasta…

Leave a Reply

*