Rigol DS2072A opcijų atrakinimas 2020.12.19 at 12:06

Ok, gerbiamieji, nesakau, kas esu super-duper 31337 H4XØR, bet visgi tas reikalas po truputį vyksta dar nuo mokyklos laikų, plius be jo neįmanomas progresas, mokymasis, pažinimas ir naujų išradimų darymas. Dabar jau turbūt nelabai kas pamena, kad 31337 buvo vienos, visai neblogos, programėlės veikimo portas, prievadas lietuviškai. O kas pirmas ras kokia tai buvo programėlė 🙂 ? O Internetiniam folklore 31337 = ELEET, pirmoji paskirtis buvo truputį kita, bet ilgainiui peraugo į bendrinį Internetinio elito – hakerių, ženklą. Taigi, kad nebūtumėm lameriais, būtinai reikia kažką padaryti. Dabar po ranka pasipainiojo Rigol DS2072A su demonstracinėms galimybėmis:

Ir tos demonstracinės galimybės visai naudingos hakinant kitus dalykus, todėl visai norėčiau, kad jos nesibaigtų. Gerai, kad Rigol’is nespaudžia – visus prietaisus gamina vienodu hardwaru, o apriboja tik programiškai. Nu beveik. Taigi, pirmu žingsniu reikia parsisiųsti oscilografo programos dump’ą. Tam reikia oscilografui nusiųsti komandą:

:SYST:UTIL:READ? 1,33554432

Ir geriausia, kad ją galima nusiųsti per firminę Rigol programą Ultra Sigma:

Arba pasinaudoti kokia tai vokiška programa, kuri moka tą patį – Rigol Bildschirmkopie (ten prisijungti rekomenduoju per LAN – paprasčiau). Tada per SCPI meniu nusiųsti tą pačią komandą.

Taigi, finale turim pavadinimas.scpi failą, kuriam, pervadinimo būdu, reiktų pakeisti galūnę iš scpi į bin. Po to bus pavadinimas.bin. Tą failą reikia sušerti programėlei, sugeneruosiančiai kodus. Pasinaudojau Rigup 0.4 versija (Internete galima rasti ir kitų versijų, bet suveikė, tai ir neieškojau). Taigi, įmetam tą savo gautą 32MB .bin failą į rigup’o papkę, atsidarom ten CMD ir rašom komandą:

rigup ds2072a 1.bin

Čia: rigup – programos pavadinimas, ds2072a – jūsų oscilografo modelis (nebūtinai ds2072a), 1.bin – mano išsaugotas bin failiukas (jo pavadinimas gali būti bet koks, svarbu gale būtų .bin). Spaudžiam Enter ir žiūrim rezultatą:

Heh, iš karto griebiam geriausią, tą apatinį. Rašiau kokius tris kartus į oscilografo įvedimo meniu, netiko. Ok, galvoju, bandom truputį prastesnį variantą, antrą nuo apačios, vis tiek 300 MHz man nereikia. Bet kadangi jau tingėjau sukiojant ratuką rinkti kodą – nusiunčiau jį per Delta Sigma SCPI. Tos programos ir komandos vaizdas jau įkeltas, antras paveiksliukas nuo viršaus. Pati komanda:

:SYSTEM:OPTION:INSTALL 2G4UK346HWZKMZBRSZHZDA8QCYVM

Čia išlieka :SYSTEM:OPTION:INSTALL, o po tarpelio įkopijuokite sugeneruotą kodą, be tarpų, brūkšniukų ir t.t. Nu kaip ir viskas – siunčiam komandą, jeigu kodas tinka oscilografas pyptelna, kažką parašo, persikrauna ir voilà:

Raskit 3 skirtumus :D. Programėlių nededu – jos laisvai prieinamos Internete. Delta Sigma iš Rigolio, visa kita dėdė Googlas suras.

Chm, kažkaip po šito dar nesijaučiu hakeresnis… Labiau „script kiddie”… Nieko, yra ir daugiau ką хакнуть.

Leave a Reply

*