Nauji guoliai karlsonui 2021.10.25 at 11:00

Laboratorijoje turiu tokį senuką kompiuką, Compaq D520 SFF, jis, nors ir visas papiktintas max RAMu ir SSD, bet vis labiau burzgina savo CPU ventiliatorių. Pagalvojau, kad visgi reiktų kažkaip pritildyti tą garsą. O ventiliatorius ten toks specifinis, šoninio išpūtimo, BFB1012H. Ir seniai nebegaminamas. Iš tokios formos vis dar gaminamų ventiliatorių netiko nei vienas bandytas – juose per daug elektronikos (užstrigimo apsauga, lėto paleidimo ir pan funkcijos). Todėl teko bet šiek tiek restauruoti jau esamą ventiliatorių.

Po lipduku gyvena ašies fiksatorius, jį atsegus nusiima sparnuotė su magnetu ir lieka ašis su guoliais. Kas keisčiausia – tiek visiškai naujame tokio tipo ventiliatoriuje BFB1012HH tiek ir šitame guoliai ganėtinai nesunkiai išsiima. O kad jau pavyko išimti – lekiam į Dagmitą ir perkam naujus guolius (apie 2,5 € vnt.).

Dešinėje nauji guoliukai, kairėje seni. Matosi, kad vienas senas gerokai kaitęs, net spalvą pakeitęs. Dešiniam viršutiniam kampe ne fokuse bet ašies fiksatorius. Surinkimas paprastas, ventiliatorius veikia. Ūžimo mažiau, tai dar kurį laiką pasinaudosiu tuo senuku :).

Leave a Reply

*