Русский военный корабль, иди на хуй! 2022.02.28 at 12:01

Dabar jau tikrai galima sakyti, kad pasaulis ar bent jau Europa nebebus tokia pati kaip buvo. Iki šiol tik postsovietinės valstybės buvo įsisąmoninę, kad Rusija – agresorius ir okupantas, visos kitos Europos ir pasaulio šalys ją matė labiau kaip normalią šalį, o Vokietiją vis dar atsiminė dėl jos fašistinės praeities. Bet ir tai, praėjus tiek daug laiko nuo II Pasaulinio karo ta istorinė atmintis pradėjo blukti, nebeliko tos vokiečiafobijos, o Lietuvoje po truputį pradėjo nykti rusofobijos atgarsiai. Bet vienas piktas, su stogeliu susipykęs dėdė, kas antrą žodį kartodamas „fašistai” ir pats panaudodamas fašistinės Vokietijos II Pasaulinio karo pradžios modelį (jo, gelbėjam savus kitose šalyse, kuriuos ten būktai kažkas presuoja) ir jo pagrindinę blitz krieg’o mintį. Taigi, rusai buvo blogiečiai, palyginus, ne daug kam – kiek čia tų postsovietinių šalių tėra, pasauliniame kontekste. O po šito Putino fokuso dabar jau visas pasaulis, ar bent jau visa Europa įsisąmonins tokią lygybę:

=

Atmeskime visus Putino melus, net jeigu jie yra tiesa – nu negali vien panorėjus viena valstybė kištis į kitos valstybės valdymą. Negali. Ir taškas. O toliau, jei jau Putinas taip rūpinasi tai tipo presuojamas Ukrainos rusais – nu tai imtų ir pasakytų „visi Ukrainos rusai, kurie jaučiasi presuojami, važiuokite į Rusiją, aš jums apmokėsiu persikraustymą su visa šeima ir giminėmis, duosiu gyvenamą plotą, paorganizuosiu darbą – Rusijoje niekas jūsų nebepresuos, gyvensite ir žvengsite”. Ir tas būtų žymiai pigiau visom prasmėm nei kariauti. Bet tikslas juk visiškai ne vietinius rusus gelbėti, ar ne 🙂 ?

Ir mes prisijungėme prie pagalbos Ukrainai, pririnkome visą krūvą vaikiškų šiltų drabužių ir truputį suaugusiems, keletą antklodžių… Kai kas netgi nauja.

Viskas supakuota ir sužymėta. Nuvažiavus į vietą didelį įspūdį paliko žmonių, irgi nešančių paramą, kiekis. Minios, automobilių kamštis… Bet užtai jaučiasi tas toks visų bendrumas, vienijančio tikslo turėjimas ir galvojimas ne vien apie save. Tokia, pasyvi, pagalba yra labai gerai, bet tikiu, kad ne vienas pagalvojo „reiktų važiuot į vietą ir padėti”, kai kas gal netgi galvoja apsiprekinti legaliais ginklais. Blogis numeris vienas – civiliokam neparduoda automatinių ginklų, blogis numeris du – legalaus ginklo be specialaus leidimo negalima vežti į užsienį. Antras punktas gali būti apeinamas – ginklus Ukrainoje savanoriams dalina nemokamai. O vat dėl pirmo punkto, jeigu reiktų ginkluotis legaliai, kaip civiliokui, sau rinkčiausi tokius ginklus:

  1. Artimai kovai – mano mėgstamiausias Colt Government 1911 A1, 9 mm, puiki stabdomoji jėga.

Tik man atrodo, kad šitas jau nebegaminamas 9 mm versijoje, o tas 0.22 kalibras tai tik treniruotėm. Bet jei ką antras pasirinkimas būtų kažkas iš Glock pasiūlos. Colt’as – nes gražus, Glock’as – nes geras :D. Nors gerumo prasme tai sakyčiau abu ant vienos pakylos stovi. Beje, 5 kartos Gloc’ai irgi turi gamyklinį sriegį duslintuvui. Tiesiog, kad žinotumėt :D.

  1. Kaip specialus taktinis ginklas – Steyr HS .50 M1. Turbūt pats galingiausias civiliokui prieinamas snaiperinis karabinas, ištaškantis moliūgėlį su šalmu už 1,5 km. Lyg ir gali būti su duslintuvu, nors jam svarbiau ugnies/liepsnos gesinimas, kad tamsoje iš karto neišsiduoti blykstelėjimu iš kur šaudoma. Rinktis reikėtų būtent M1 modifikaciją. Standartas užtaisomas vienu šovinių, po kiekvieno šūvio reikia užtaisyti iš naujo, o M1 turi 5 šovinių dėtuvę. Nors ir ne automatinis, bet žymiai greičiau užtaisoma, taigi, sekantis šūvis gali būti atliekamas greičiau.

Kodėl snaiperinis ? Nes turiu daug patirties snaiperiavime. Treniravausi metais, nors ir ne su koviniu ginklu, bet treniruotėm jo ir nereikia, užtenka, pagal galimybes, smulkiakalibrio, pneumatinio ar dujinio.

O kol kas – Zelenskiui stiprybės, jis jau pateko į istorijos vadovėlius kaip teisingas vadovas ir vadas. Pasauliniu mastu. Dėl Europos sąjungos myžčiojimo gėda, man susidarė toks įspūdis, kad laukia kol pasimatys, kuri šalis laimi. Tada prie tos laiminčios ir prisijungs, tipo draugeliai. Nu, kad su laimėtoju nesusipykt. O dabar va, Ukraina po truputį laimi ir visi linksta į jos pusę, su pagalba ir t.t. Bet jeigu eitų į pralaimėjimą – važiuojam padėti ? Atsiminkime – nėra blogų nacijų, yra blogi žmonės. Nei rusai, nei, anuo laiku, vokiečiai – tikrai nėra visi blogi. Tik keletas blogiečių valdžioje sugeba kartais atsidurti…

Leave a Reply

*